امروز روز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است. شاید جالب باشد برایتان که بدانید در آیاتی از قرآن، اشاره ی غیر مستقیم به این پیوند آسمانی و برکات حاصل از آن، شده است....!! آن آیات 19 تا 22 سوره الرحمن هستند :
مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ (19) بَیْنهَُمَا بَرْزَخٌ لَّا یَبْغِیَانِ (20) فَبِأَىِّ ءَالَاءِ رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ (21) یخَْرُجُ مِنهُْمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجَانُ (22)
تفسیر ظاهرى این آیه که از ترجمه ان بر می آید می گوید که ما دو دریای شور و شیرین را در هم آمیختیم بدون آنکه با هم مخلوط شوند. آیت الله مکارم شیرازی در «تفسیر نمونه» در ذیل این آیه می فرماید:
رودخانه هاى عظیم آب شیرین هنگامى که به دریاها و اقیانوسها مى ریزند معمولا دریایى از آب شیرین در کنار ساحل تشکیل مى دهند و آب شور را به عقب مى رانند و عجب اینکه تا مدت زیادى این دو آب شیرین و شور به خاطر تفاوت درجه غلظت به هم آمیخته نمى شوند. در مسافرت با هواپیما در مناطقى که این رودخانه ها به دریا مى ریزند منظره دریاهاى آب شیرین و شور که در کنار هم قرار دارند و از هم جدا هستند به خوبى از بالا نمایان است، و هنگامى که کناره این آبها به یکدیگر مخلوط شوند آبهاى شیرین تازه جاى آنها را مى گیرند، به طورى که این دو دریاى جدا از هم دائما جلب توجه مى کند. جالب اینکه به هنگام مد دریا که سطح اقیانوس بالا مى آید آبهاى شیرین به عقب رانده مى شود، بى آنکه با آب شور مخلوط گردد (مگر در مواقع خشکسالى و کم آبى) و قسمت زیادى از خشکى را مى پوشانند، لذا ساحل نشینان در این مناطق با مهار کردن این آبهاى شیرین نهرهاى زیادى در منطقه ساحلى به وجود مى آورند که به وسیله آن زمینهاى فراوانى مشروب مى شود. این نهرها که از برکت جزر و مد ساحلى و تاثیر آن در آب این نهرها به وجود مى آید در شبانه روز دو بار از آب شیرین پر و خالى مى شود، و وسیله بسیار مؤثرى براى آبیارى مناطق وسیعى هستند.
اما در تفاسیر دیگر نظیر «تفسیر القمی» و یا در «الخصال»، در «تاویل الآیات» به اسناد مختلف، روایتی از امام صادق (ع) در باب تفسیر باطنی این آیه آمده است:
قال: سمعت أبا عبد الله (علیه السلام) یقول فی قول الله عز و جل: مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ بَیْنَهُما بَرْزَخٌ لا یَبْغِیانِ قال: «علی و فاطمة (علیهما السلام)، [بحران عمیقان لا یبغی أحدهما على صاحبه] یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجانُ، الحسن و الحسین (علیهما السلام)».
حضرت صادق علیه السّلام فرمود على و فاطمه دو دریاى عمیقى هستند که هیچکدام از آنها بدیگرى ظلم و ستم ننمودند و بیرون آمد از ایشان حسن و حسین دو لؤلؤ و مرجان
همچنین در «تفسیر جامع » در بیان شان نزول این آیه آمده است که:
طبرسى از ابن عباس روایت کرده گفت شنیدم پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله و سلّم بحضرت فاطمه (ع) میفرمود: اى دختر عزیزم! به شوهرت على دل خوش دار! بخدا قسم على سید و بزرگ مرد دنیا و آخرت است.
در این اثنا آیه فوق نازل شد فرمود ما دریاى علم على بن أبی طالب را با دریاى حلم و عصمت فاطمه زهرا بهم در آمیخته و مخلوط نمودیم و از آنها لؤلؤ و مرجان یعنى حسن و حسین را بیرون آوردیم و جهت انکه آن دو بزرگوار را به دریا تشبیه فرمود بخاطر توسعه فضل و بسیارى خیر و صفات حمیده آنها است.
بله.. این اتصال دو دریای علم و حلم بود که شد نعمت اکبر خداوند متعال بر ما بندگان حقیر و ضعیف.. که برکات این پیوند آسمانی هنوز در بین ما باقی است.. و او کسی نیست جز آقا و سرور ما.. باقی مانده سلاله ی احمدی.. درّ دریای علم و دانش علوی و گوهر دریای اسرار فاطمی.. حجة بن الحسن العسکری! این روز مبارک را به تمام زوج های جوان کشور عزیز اسلامیمان به خصوص دوستان عزیز خودم که به تازگی داماد شدند (علی آقا، آقا محمد حسن) تبریک می گم.. انشاءالله روزی بقیه باشه..! :)
یا علی
|